Danimarkalı Misafirlerimiz

Tevitol-Mfg 2014-15

Comenius Projesi kapsamında 20 Ekim Pazartesi günü, Danimarka'daki Midtfyns Gymnasium okulundan 9'u kız, 4'ü erkek 13 öğrenci ve bir öğretmen saat 18.30'da okulumuza giriş yaptılar.

Danimarkalı öğrenciler, akşam etüdünün ilk saatinde okulumuzun Comenius etkinliğinde bulunan öğrencileriyle kaynaştılar. Etüdün ikinci saatinde kendi programlamalarını hazırlamak ve röportajlarını düzenlemek amacıyla toplantı yaptılar. Etüt bitiminde okulumuzun voleybol turnuvasının maçlarından birini izlediler. Yatakhanelere geçiş saatinde erkek öğrenciler 12. sınıf erkek yatakhanesi Pulak'ta; kız öğrenciler ve öğretmenleri 12. sınıf kız yatakhanesi Helliwell'de kaldılar.

Misafir öğrencilerimiz, salı sabahı 7.30'da kahvaltı yaptılar. Bu sırada okulumuzun çeşitli yıl gruplarından öğrencilerle kaynaşma ve tanışma fırsatı buldular. Ders saatlerinde üç farklı gruba bölünüp kendileri için hazırlanmış olan programlara katılarak öğrencilerle, Comenius Projesi konusu olan Türkiye'deki kültür, siyaset, ekonomi ve eğitimle ilgili röportajlar yaptılar. Aynı zamanda okulumuzun uygulamalı, sözel ve yabancı dil ağırlıklı olan Resim, İngilizce, Felsefe, Fransızca, Almanca, Beden Eğitimi ve CSS derslerine girdiler. Derslerin bitiminde okulumuzun aşçılık, zumba ve futbol etkinliklerine katıldılar. Akşam etüdünün ilk saatini röportajlarını rapora dönüştürmeye, ikinci saatini çeşitli kutu oyunları oynamaya ve okulumuzun geleneksel oyunlarını öğrenmeye ayırdılar. Akşam beslenme saatinde ise aşçılık etkinliğinde hazırladıkları yemekleri yiyerek 21.00-22.00 arasında okulumuzun Comenius grubu öğrencileriyle 4 ayrı takım oluşturup 2 voleybol maçı yaptılar. Maç sonrası Danimarkalı öğrenciler yatakhanelerine döndüler.
Misafirlerimiz, 22 Ekim Çarşamba sabahı kahvaltılarını yaptıktan sonra saat 8.00 civarında okulumuzda edindikleri yeni arkadaşlıklardan, kültürel etkileşimlerden ve geçirdikleri eğlenceli zamandan memnun bir şekilde ayrılıp İstanbul'a Taksim'deki otellerine doğru yola çıktılar.

Tevitol-Mfg 2014-15
Within the Comenius and Exchange Project, the Danish Midtfyns Gymnasium students included 9 girls, 4 boys and a teacher came to our school at 18.30 on Monday, October 20th. For the first half of study time, the Danish students socialized with our schools comenius activity. For the second part of study time, they had a meeting to organize their schedule and prepare their interviews. After the study time, they all watched a tournament volleyball match . Entry time for dormitories, Danish boys went to our 12th grader boys' Pulak Dormitory, and Danish girls went to our 12th grader girls' Helliwell Dormitory.

On Tuesday morning at 7.30, they had their breakfast. Here, they had a chance to socialize with students from different classes. Then they split into three different groups that have different schedules. In those schedules, they had interviews for their Comenius subjects which included culture, politics, economy and education. Simultaneously, they attended to our school's language and social courses such as Art, English, Philosophy, French, German, P.E. and Computer Science.

After school, the Danish students participated in zumba, football and cooking activities. They used the first half of their study time to turn their interviews into reports. In the other half of the study time, they played box games and some of our traditional school games. They also ate some food that they had made in the cooking activity. Between 21.00-22.00, the Comenius students of both schools seperated into 4 group and played simultaneous volleyball matches. At 10 o'clock, Danish students went back to dormitories. In the morning after their breakfast, at around 8 o'clock they headed to their hotel in Taksim satisfied, because of their new friendships, cultural knowledge, and with the joy of their trip on October 22nd, Wednesday.

danish1danish2danish3

November 2017