Bursa'da EYP Konferansına katıldık.

Okulumuzun EYP ( Avrupa Gençlik Parlamentosu) kulübü 5 öğrencimizle ( Şebnem Şan, Kemal Yangıncı, Ayşegül Eylül Ağacıklar, Nesibe Derin Sivrioğlu, Verda Yıldızlı),  6-8 Mayıs tarihleri arasında  gerçekleştirilen TED Bursa Ulusal Forumu (TBUF)’na katıldı.

Yapılan bu forumda 9 farklı komite ülkemizin çeşitli sorunlarına gündemlerinde yer verdi. Forum açılış konuşması ile başlayıp katılan öğrencilerin kaynaşması için oryantasyon etkinlikleriyle devam etti ardından gündemlerin temel sorunlarının belirlendiği komite çalışmalarına geçildi.

İkinci gün, belirlenen sorunlara uygun birçok yeni çözüm yolu bulundu ve geliştirilip çözüm taslağı haline getirildi. Üçüncü ve son gün gerçekleşen genel kurulda ise oluşturulan 9 çözüm taslağının açık oturumla sunumu gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz Bursa’da geçirdikleri üç gün boyunca komitelerinde son derece faal olup forumun son günü yapılan genel kurulda da çeşitli ve önemli görevler alıp komitelerinin genel kuruldan kabul alması adına çaba göstermişlerdir.

Komite çalışmaları dışında akşam yemeklerinde, kokteyllerde ve kaldıkları otelde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen arkadaşlarıyla sosyalliklerini arttırıp unutulmayacak dostluklar kazanmış ve eğlenceli vakitler geçirmişlerdir.

Katılacağımız diğer forumlarda görüşmek üzere.

TBUF01TBUF02TBUF03

November 2017