Projeler

TEVİTÖL’de öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projeler ile çeşitli ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılmaktayız. Öğrencilerimizin bilimsel bir problemin çözüm sürecini deneyimleyerek öğrendiği, farklı disiplinler ile ortak çalıştığı ve üniversiteler ile işbirliği yaptığı bu projelerde her TEVİTÖL öğrencisinin yer alması temel hedeflerimiz arasındadır.

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması
Okulumuz öğrencileri her yıl Fizik, Kimya, Biyoloji, Kodlama, Teknolojik Tasarım, Psikoloji, Sosyoloji, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Edebiyat alanlarından hazırladıkları projelerle TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılmakta, çeşitli alanlarda ilk aşamayı geçerek bölge sergilerine davet edilmekte ve projelerini sunmaktadırlar. Bugüne kadar Türkiye Fizik 1.liği, Türkiye Fizik 3.lüğü, Türkiye Biyoloji 3.lüğü ve çok sayıda bölge derecesi alan projelerimizin bir kısmı farklı yarışmalarda da dereceye layık bulunmuştur.

BAYER Liseler Arası Bilim Yarışması
Her yıl BAYER’in düzenlediği “Yaşama Değer Kat” temalı bilim yarışmasına Fen alanında yaptığımız projelerimiz ile başvurmaktayız. 2018 yılında Biyoloji projemiz 620 proje arasından 2.’lik ödülüne layık bulunmuştur.

Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması
Her yıl MEF okullarının düzenlediği uluslararası proje yarışmasına Fen alanında yaptığımız projelerimiz ile başvurmaktayız. Biyoloji ve Kimya alanında yaptığımız projelerimiz sergilenmeye layık görülmüş, biyoloji projemiz ayrıca derece almıştır.

Intel-ISEF (International Science and Engineering Fair)
Biyoloji projemiz TÜBİTAK ve ISEF jürilerince ülkemizi 2016 yılında Phoenix-Arizona’da gerçekleştirilen uluslararası bilim fuarında temsil etmek üzere seçilmiştir.

Google Science Fair
Her yıl öğrencilerimiz hazırladıkları fen projeleri ile uluslararası geçerliliği olan bu yarışmaya başvururlar.

International Science Project Olympiad

ERASMUS +
Okulumuz Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve öğretmenlerimiz tarafından yürütülen dört Erasmus + projesini tamamlamış olup, “Sustainability by Biotechnology” adlı Erasmus + projemiz halen devam etmektedir. 8 Avrupa ülkesinden 9 farklı okul ile gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında öğrencilerimiz Biyoteknoloji alanında yapılan çalışmaları uygulamalı olarak öğrenirken, farklı kültürlerden bir çok arkadaş edinerek ve farklı ülkeleri tanıyarak oldukça önemli tecrübeler elde etmektedirler.

ISYF (International Science Youth Forum)
Dört yıl üst üste Singapur’da düzenlenen ve Nobel ödüllü bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen bu foruma 2’şer öğrencimiz ile katılım sağladık.

SOS (Save Our Species)
Geçtiğimiz yıl tamamladığımız SOS projesi ile Türkiye’deki nesli tehlike altında olan türlere dikkat çekilmiş, bu konuda farkındalık yaratılması için çalışmalar yürütülmüştür.