Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan, ortaokuldan mezun olan, bakanlık tarafından ortaöğretime yerleştirme amacıyla yapılan merkezi sınav puanına sahip olan, kurum tarafından yapılan “Bireysel Değerlendirmede” başarılı olan öğrenciler okula kayıt yaptırabilir.

 

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı kayıt takvimimize aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kayıt Takvimi

 

2 Aşamalı bir sistem ile öğrenci seçiyoruz.

  • 1. Aşama: Ön Eleme
  • 2. Aşama: Bireysel Değerlendirme

Ağırlıkları TEVİTÖL tarafından belirlenen CAS, LGS ve Mülakat sonucu elde edilen TEVİTÖL Puanına göre kayıt hakkı kazananlar belirlenir.

2. Aşamaya (Bireysel Değerlendirme Aşaması) çağırılan öğrenci velileri burs başvurusunda bulunabilir. Burs başvurusunda bulunmak isteyen veliler, web sitemizde yer alan ön başvuru formunu doldurmak ve formda belirtilen mali durumlarını belgelendirmek zorundadır. Mali durum puanlandırmasına göre burs almaya hak kazananların burs oranları belirlenir. Mali durum formu 2. Aşamaya çağrılanlar tarafından doldurulur. Burslar Türk Eğitim Vakfı tarafından verilir.

Bursluluk Prosedürünü incelemek için tıklayınız.

TEVİTÖL’de Yürütme Kurulu tarafından belirlenen başarı kriterlerine göre
yapılan başarı indirimleri dışında başka bir indirim yapılmamaktadır.

 

Tam veya kısmi bursluluğun ya da indirimin devamı için öğrencilerin akademik ve davranışsal olarak istenilen düzeyde olması gerekmektedir. Bursluluk prosedürüne ulaşmak için tıklayınız.

 

Okul ücreti eğitim, yemek ve yatılılık ücretinden oluşmaktadır.

Eğitim Ücreti: Okulun öğrencilere sağladığı akademik faaliyetler eğitim ücreti içerisindedir. Ayrıca, bütçelenmiş ve programlanmış tüm kulüp ve etkinlik çalışmaları için yapılan ödemeler okula aittir. Şehir içine ve İstanbul’a yapılacak olan müfredat bağlantılı geziler de okul tarafından karşılanır.
Yatılılık Ücreti: Öğrencilerin pansiyonlarda aldıkları temizlik, ısınma ve diğer barınma ücretlerini kapsamaktadır.
Yemek Ücreti: Hafta içi ve hafta sonu verilen ara beslenmeler ile sabah, öğlen ve akşam yemeğini kapsamaktadır.

 

 

Kitap-Kırtasiye: MEB tarafından ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının bir sonraki eğitim yılı için alınıp alınmaması okulumuz zümrelerince belirlenir. Alınması uygun görülen ders kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılır. Ancak, ders içinde veya dışında kullanılacak kaynak kitaplar için yapılacak ödemeler öğrenci velilerine aittir. Öğrencilerin kullanacakları kırtasiye ve ders materyalleri de öğrenciler tarafından temin edilir.


Kıyafet: Okulda kıyafet belirlenmiş sınırlar çerçevesinde serbesttir. Kılık kıyafet Nasıldır? sorusunda konuyla ilgili detaylı bilgi verilmiştir.

Servis: Okulda servisler iki türlüdür: a) Hafta sonu evci servisleri b) Okulun planlanmış ve bütçelenmiş kulüp ve/veya etkinlikleri için organize edilen servisler. Okul servisini yapacak firma Okul Aile Birliği ve Okul Yönetimi tarafından yürütülen ihale sonucunda verilen teklifler değerlendirilerek seçilir. Hafta sonu evci servislerine ait ücretler veliler tarafından ödenir. Ancak planlanmış ve bütçelenmiş şehir içi etkinlik ve kulüp çalışmaları için organize edilen servisler okul tarafından karşılanır. Ödemelerin zamanı ve şekli Okul Aile Birliği ve servis firması tarafından belirlenir ve Okul Aile Birliği tarafından tüm velilere ilan edilir.
 

Sağlık: Okulda aktif bir revir bulunmaktadır. Öğrencilerin ilk muayeneleri ve kontrolleri okul reviri aracılığı ile takip edilir. Ancak, bir hastaneden hizmet almak isteyen veya hizmet alması gereken bir öğrenci için muayene ücreti, ilaç ücreti ve ulaşımı (acil durumlar dışında) okul tarafından karşılanmaz.

 

Takviye Kursu: Okul 12. sınıf üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında takviye kursu açabilir. Bu durumda bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerin velileri takviye kursu ile Öğrenci Kayıt Sözleşmesinde belirtilen ücreti öder. Okulun takviye kursu için dışarıdan hizmet alması durumunda ise öğrenci velisi hizmet alınan kurs merkezine ücretini öder.
 

Sınav Ödemeleri: Okul dışında yapılan (TOEFL, IELTS, SAT, ACT, AP, Yabancı Dil Sertifika Sınavları, ÖSYM vb.) tüm sınavlar için kayıt yaptırılması ve ücretlerinin ödenmesinden öğrenci ve velisi sorumludur.

Geziler: Şehir içi ve İstanbul içine yapılan müfredatla bağlantılı gezilerin ücreti okul tarafından ödenir. Ancak şehir dışına yapılan tüm gezilerin masrafları veliler tarafından karşılanır. Yurt dışına düzenlenen etkinliklerin tüm masrafları veliler tarafından karşılanır.

Etkinlikler: Okul tarafından belirlenmiş kulüp ve etkinlikler için bir önceki eğitim öğretim yılının Mayıs ayında bütçelendirme yapılır ve onaylanır. Bu bütçelendirme kapsamında planlanmış kulüp ve etkinliklerin giderleri bütçeleri oranında okul tarafından ödenir. Etkinlik bütçeleri, öncelikli olarak çalışma malzeme ve materyalleri ile okulda düzenlenecek organizasyonların giderleri için kullanılır. Etkinliklerdeki kayıt, konaklama, ulaşım gibi ücretler okul tarafından karşılanmaz. Bunun yanında, öğrenciler ve veliler tarafından programın dışında talep edilen ve açılan kulüp veya etkinlik için okul maddi destek vermez.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 56.maddesi gereğince geri ödemeler yapılır. Bu madde gereğince, kesin kayıt yaptıran öğrencilerin okul başlamadan ayrılması durumunda okul yıllık ücretinin %10’luk kısmı geri ödenmez. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.

Yıllık takvim, okulun açık olduğu günleri, öğrencilerin okula geliş gidişlerini, kayıt yenileme dönemini, resmi tatiller ile özel günleri gösteren takvimdir. Bu takvime bazı özel durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Hazırlık sınıfları Oryantasyon için okulların resmi açılış tarihinden önce gelinecek şekilde okul yönetiminin belirleyeceği zamanda okula başlar.
  • 12. sınıflar:  Üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında takviye kursuna katılmayı taahhüt eden öğrenciler YKS hızlandırma derslerine katılmak üzere okul yönetiminin belirleyeceği zamanda okula başlar.

Okul Genel İşleyişi:  Okulun resmi başlangıç, bitiş tarihleri, tatilleri Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı akademik takvime göre belirlenir. Öğrenciler aksi belirtilmedikçe okul başlangıç tarihinden önceki Pazar günleri okula dönerler.

Güne Başlangıç: Hafta içi her gün öğrenci ve öğretmenlerimiz kahvaltıda bir araya gelir.

 

Dersler:  Hafta içleri kahvaltı sonrası öğrencilerimiz derslere geçer. Ders başlangıç saati 09:00 ve bitiş saati 16:35’tir. Dönemler arasında ve yıl grupları arasında okul başlangıç ve bitiş saatleri farklılık gösterebilir. 


Kulüp Çalışmaları: Öğrenciler Pazartesi-Perşembe günleri okul bitişinden etüt başlangıcına (16:35-19:30) ve etüt bitişinden yatakhane giriş saatine kadar (21:00-22:30) katıldıkları okul kulüp ve etkinliklerin belirlenen saatlerdeki çalışmalarına katılırlar.

Etütler: Pazar-Perşembe 19:30-21:00 ve Cumartesi 11:00-13:00 arası, öğrencilerimizin bireysel çalışma yapması için etüt yapılır. Etütlere belirlenen zaman ve mekanlarda katılım zorunludur.

Evci Çıkışları1: Öğrencilerimizin rutin evci çıkış günü Cuma derslerden sonra ve Cumartesidir. Pazar akşamı etüt saatinden önce okula dönmeleri beklenmektedir. Evci çıkmak zorunlu değildir. Öğrencilerin evci çıkış talepleri haftalık olarak toplanmaktadır.



Çarşı Çıkışları2: Öğrencilerimiz sadece Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinden birinde okul yönetimince belirlenmiş saatler arasında çarşı izni kullanabilir. Çarşı çıkışları zorunlu değildir. Öğrencilerin çarşı çıkış talepleri haftalık olarak toplanmaktadır.

 

1-2: Sene başında velilerimizden evci-çarşı çıkış onayları alınarak çıkış-giriş iş ve işlemleri takip edilir.

Öğrenci Yatakhaneleri: Öğrencilerimizin belirlenen yatakhane giriş ve çıkış saatlerine göre hareket etmesi gerekmektedir. Hafta içi ve hafta sonlarında saat farklılıkları olabilmektedir. Haftanın her günü yatakhane giriş saati en geç 22:30’dur. Yatakhaneden en erken çıkış saati 07:00’dir. Hafta içi günlerde dersler olduğu için yatakhanelerden çıkış en geç 08:15’tir. Hafta sonu yatakhaneler açıktır ve sabah zorunlu çıkış saati yoktur.

Barınma: Okulumuzda 4 kız 4 erkek olmak üzere toplam 8 yatakhane bulunur. Her yatakhanenin altında iki öğretmen ailesi yaşar. Görevli öğretmenler okulumuzda çalışan öğretmenlerimizden oluşur.  Yatakhane odaları 4 ya da 5 kişiliktir. Okulumuzdaki tüm yıl gruplarının kaynaşması amacıyla 12. sınıflar haricinde odada kalan öğrenciler idare ile rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü iş birliği ile oluşturulur.

 

Beslenme: Okulumuz yemekhanesinde hafta içi ve hafta sonu verilen ara beslenmeler ile sabah, öğlen ve akşam yemekleri okul ücretine dahil olarak hizmete sunulmaktadır.

 

Temizlik/Hijyen: Okulun eğitim binaları ve öğrenci evlerinde ihtiyaç duyulan ve ortak kullanılabilen temizlik ve hijyen malzemeleri (çamaşır deterjanı, sabun, tuvalet kâğıdı vb.) okul tarafından tedarik edilir.

 

Revir ve Sağlık Hizmetleri: Okulumuzda aktif bir revir bulunmaktadır. Öğrencilerin ilk muayeneleri ve kontrolleri okul reviri aracılığı ile takip edilir. Ancak, bir hastaneden hizmet almak isteyen veya hizmet alması gereken bir öğrenci için muayene ücreti, ilaç ücreti ve ulaşımı (acil durumlar dışında) okul tarafından karşılanmaz.

 

Fotokopi: Öğrenciler kendilerine verilen kota dahilinde çıktı alabilir, fotokopi çekebilirler.

 

YKS Takviye Kursu: Okulumuz 12. sınıf üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında takviye kursu açabilir. Bu durumda bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerin velileri takviye kursu ile Öğrenci Kayıt Sözleşmesinde belirtilen ücreti öder. taKVİYE Kursu alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizle yapılan çalışmalarla yürütülür. Okul için yapılan süreç ve sonuç değerlendirmelerinin yanı sıra, anlaşmalı kurumlarla yürütülen deneme sınavları ile gelişim takip edilir. Okulun takviye kursu için dışarıdan hizmet alması durumunda ise öğrenci velisi hizmet alınan kurs merkezine ücretini öder.
 

Servis: Okulda servisler iki türlüdür: a) Hafta sonu evci servisleri b) Okulun planlanmış ve bütçelenmiş kulüp ve/veya etkinlikleri için organize edilen servisler. Okul servisini yapacak firma Okul Aile Birliği ve Okul Yönetimi tarafından yürütülen ihale sonucunda verilen teklifler değerlendirilerek seçilir. Hafta sonu evci servislerine ait ücretler veliler tarafından ödenir. Ancak planlanmış ve bütçelenmiş şehir içi etkinlik ve kulüp çalışmaları için organize edilen servisler okul tarafından karşılanır. Ödemelerin zamanı ve şekli Okul Aile Birliği ve servis firması tarafından belirlenir ve Okul Aile Birliği tarafından tüm velilere ilan edilir.

TEVİTÖL’de resmî tören ve kutlamalar dışında okul kıyafeti giyme zorunluluğu yoktur. Ancak serbest kıyafetin sınırları aşağıda belirtilmiştir:
 
Öğrenciler, vücut hatlarını çıkarmayan lacivert veya siyah renk kot ya da kanvas pantolon, sıfır yaka t-shirt, sweatshirt giyebilirler. Tayt, transparan veya içini gösteren kıyafet, etek, şort, atlet, pijama, şapka, terlik, sandalet, topuklu ayakkabı vb. kıyafetler ile derslere, törenlere ve okula ait herhangi bir etkinliğe katılamazlar.

Akademik programımız

  • Hazırlık sınıfında yoğun İngilizce öğrenme odaklı;
  • 9-11. sınıflarımızda disiplinler arası, araştırma ve problem çözmeye dayalı, 21. yüzyıl ve bilişim becerilerini kullanabilecekleri ve geliştirecekleri şekilde;
  • 11. sınıfta ulusal müfredatı ve uluslararası AP (Advance Placement) programını entegre edecek şekilde;
  • 12. sınıfta ulusal üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için okul ve YKS kurs takviye dersleri entegre olarak; yurt dışı üniversitelere hazırlık yapan öğrencilerimiz için AP programı kapsamında

planlanmaktadır.

Okulumuzda öğrenime hak kazanan öğrencilerimiz lise eğitimlerine 1 yıllık İngilizce Hazırlık programı ile başlamaktadır. Hazırlık yılı yoğunlaştırılmış İngilizce eğitiminin yanında okulun kültürüne ve akademik yoğunluğuna alışma yılı da olduğundan okulumuzda hazırlık sınıfında eğitim görmek zorunludur.

 

Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir.

Okulumuzun yurt dışına hazırlık ile ilgili bilgilendirme toplantıları veli ve öğrencilerimizle yurt dışı danışmanlarımız tarafından 9. sınıftan itibaren yapılmaktadır. 11-12. Sınıfta öğrencilerimiz Millî Eğitim Bakanlığı programının yanı sıra, College Board tarafından uygulanan ve 75 ülkede tanınan AP (Advanced Placement / İleri Düzey Yerleştirme) dersleri alarak yurt dışı üniversitelere hazırlık yapabilmektedir. AP Programına dahil olacak öğrenciler, 10. sınıf sonunda okul yönetimince bildirilen ve kayıt sözleşmesinde yer alan kriterler doğrultusunda belirlenir.

12. sınıf ulusal üniversite sınav hazırlığına ayrılmıştır. 12. Sınıf öğrencilerimiz okulların resmi açılış tarihinden önce gelinecek şekilde, okul yönetiminin belirleyeceği zamanda okulda çalışmaya başlar, çalışma takvimi diğer sınıflardan farklıdır. Üniversite sınavının sonuna kadar YKS Takviye Kursu Programı, alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizle yapılan çalışmalarla yürütülür. Okul için yapılan süreç ve sonuç değerlendirmelerinin yanı sıra, anlaşmalı kurumlarla yürütülen deneme sınavları ile gelişim takip edilir.

Yurt içi üniversitelere hazırlık süreci ilgili müdür yardımcısı ve rehber öğretmenimiz ile yürütülür.

Yurt dışı üniversitelere hazırlık süreci ilgili yurt dışı danışmanımız ve rehber öğretmenimiz ile yürütülür.

 

Okulda açılacak olan kulüplerin listesi bir önceki eğitim ve öğretim yılı sonunda ilan edilir. Kulüp çalışmalarının verimliliği, öğrencilerin seçimleri ve okulun programına göre yeni kulüpler açılabilir.

Tüm kulüp ve etkinlikleri görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.
 

Güncel gelişmeler için e-bültenimize katılın.

© TEVİTÖL 2022 - Tüm hakları gizlidir.