Sağlık ve Güvenlik

Revir

TEVİTÖL’de 5 yataklı revir haftanın 7 günü 24 saat açıktır. Revirde 24 saat nöbetçi bir hemşire bulunur. Okulumuzun bulunduğu Muallim Köy’e hizmet veren aile hekimi haftanın üç günü öğrencilerimize sağlık hizmeti vermektedir. Revirimizde acil müdahale için gerekli ilaçlar ve ağrı kesiciler ile pansuman için gerekli tüm malzemeler sürekli bulundurulmaktadır. Ayrıca buhar makinesi, oksijen tüpü ve rezistasyon için gerekli olan tüm malzemeler mevcuttur.

Sağlık

Eğitim ve Öğretim Yılının başında tüm öğrenciler muayene edilir, kilo, boy, kullandığı ilaçlar gibi bilgiler öğrencinin sağlık dosyasına işlenir. Tüm ilaçlar revirde muhafaza edilir. Reçetesiz satılmayan ilaçlar doktor reçetesiyle birlikte teslim alınır. Haftanın üç günü aile hekimi olan okul doktorumuz, öğrencileri muayene eder ve Sağlık Bakanlığı sistemi üzerinden reçetelerini yazar.

Acil Durum

Poliklinik hizmetleri, acil durumda hizmete her an hazır olacak şekilde yapılanır. Acil durumda, sağlık personeli, acil müdahale çantası ile birlikte olay yerine gider ve ilk müdahaleyi yapar. Hasta, gerektiğinde sedye ile revire taşınır, tedaviye revirde devam edilir. Hiperakut acillerde 112 aranarak hastanın sevki sağlanır. Toplu yaşanan olaylarda ilk yardım sertifikası olan okul personelinin desteği sağlanır. Triaj işlemiyle öncelikli olanlar hastaneye sevk edilir. Sertifikalı ilk yardım personeli organizasyonuna katkıda bulunulur.

Tevitöl’de deprem ve yangın durumlarında uygulanacak acil durum eylem planları hazırlanmış ve görevli personele ilk yardım, arama ve kurtarma eğitimi aldırılır. Her yıl okul genelinde yangın ve deprem tatbikatları yapılır.

Güvenlik

TEVİTÖL’de güvenlik hizmetleri Euroserve tarafından verilir. Tüm süreçler, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri’ne dair kanun kapsamında yürütülür. Öğrenci, veli, çalışan ve tedarikçilerin okullarımıza kontrollü bir şekilde alınmaları ve güvenli bir şekilde çıkışlarının sağlanması prosedürlerimize uygun olarak yapılır. Aylık periyotlarda yapılan denetimlerin yanı sıra gece ve gündüz olmak üzere periyodik olarak habersiz denetimler yapılır.

Okulumuz 24 saat kameralar ile izlenir. Eğitim ve yaşam alanlarının çevresine tel çit çekilmiş ve ilave olarak harekete duyarlı kameralar desteklenmiştir.