Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü

G & S Pekinel Müzik Bölümü, 2006 / 2007 öğrenim yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetimin yoğun istekleri doğrultusunda kurulmuştur. Müzik Bölümündeki öğrenciler, Müzik Bölümü Müzik Bölümü Kurucuları Güher Pekinel ve Süher Pekinel “mentör”lüğünde, Müzik Bölümü Yöneticisi Gökhan Orallı eşliğinde, konservatuarlarda öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan hocalarının desteği ve disiplinli bir çalışma ile, enstrüman hakimiyetine ulaşmak üzere, müziğin yaratıcı ve ilham verici etkisi ile yetiştirilir.

Öğrenciler, bölüme müzikal duyum sınavı sonrasında seçilerek; “Genel Müzik Eğitimi / Solfej-Türk ve Dünya Müzik Tarihi derslerini” kapsayan programa dahil olurlar. Güncel bir eğitim ile müzik derslerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, yeni eğitim sistemleri oluşturmak ise müzik bölümünün ana hedefini teşkil eder.

2012 & 2013 Eğitim ve Öğretim Yılında alınan sonuçlar doğrultusunda MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanan müzik eğitim programı kapsamında müzik dersi haftada 2 saate çıkarılmış ve notla değerlendirme yapan e-okul not sistemine geçiş yaparak, bir ilke imza atmıştır.

Tüm öğrencilerin eğitim sistemi dolayısıyla içinde bulundukları sınav yarışında, müzik yaparak ve paylaşarak ruhsal anlamda rahatlamaları, yaratıcılıklarını daha dengeli ve istikrarlı yaşamaları, iç disiplinlerini geliştirmeleri, müzik ile genel ve evrensel kültüre bakış açılarının zenginleşmesi hedeflenir.

TEVİTÖL bir müzik okulu olmamasına rağmen öğrencilerin içinde bulundukları ortam yarı zamanlı konservatuarın ilk seviyesi ile kıyaslanabilir. Bunun en önemli kanıtlarından biri TEVİTÖL Müzik Bölümü’nde eğitim alıp Türkiye’de ve yurtdışında önemli başarılara imza atan mezunlarımızdır.

TEVİTÖL Müzik Bölümü çerçevesinde düzenlenen konserler ile öğrencilerin ulaştıkları seviye ve gösterdikleri gelişimin tüm okulumuzla paylaşılması bizleri son derece motive eder.

Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü - Web Sitesi